Opleiding voor uitvaartverzorger; jij maakt het verschil!

Door een opleiding voor uitvaartverzorger te volgen word je een professional in de uitvaartzorg. Dus als de telefoon gaat en je hebt een mevrouw aan de lijn die vertelt dat haar man zojuist is overleden, weet je precies hoe je moet handelen. Welke vragen moet je stellen, wat de eerste dingen zijn die geregeld moeten worden, jij bent goed voorbereid! Hier start ook direct de zorg van het laatste afscheid. 

Waarom een opleiding voor uitvaartverzorger bij Puur Aandacht? 

  • Het laatste afscheid kun je niet opnieuw doen, het moet in één keer goed en jij mag dat verzorgen!
  • De opleiding voor uitvaartverzorger voltooien geeft je kennis en ervaring om zelfstandig te werken in de uitvaartbranche. 
  • We bieden je de mogelijkheid om deel te nemen aan het werkveld. De stage is een hele belangrijke schakel tussen de theorie en de praktijk.
  • Geen enkele uitvaart is hetzelfde, in je opleiding leer je te schakelen, improviseren en creatief te zijn.
  • Je kunt echt iets betekenen voor mensen in een hele verdrietige en kwetsbare periode. Jij maakt echt het verschil!

Waar kan ik werken met met opleiding voor uitvaartverzorger? 

Onze opleiding voor uitvaartverzorger geeft je een belangrijke basis om te kunnen werken bij een uitvaartonderneming. Mede doordat we je laten meelopen in het werkveld middels een stage én praktijkdagen, ben je goed voorbereid en weet je waar je aan begint. Als het goed is kun je de vraag of je geschikt bent voor dit werk dan ook met een JA beantwoorden. 

Naast werken bij een uitvaartorganisatie kun je natuurlijk ook zelf een uitvaartonderneming starten of als freelancer gaan werken. Hier vertellen we je graag meer over en kunnen je eventueel een aanvullende opleiding tot uitvaartondernemer bieden.  

Wat is het voordeel van een e-learning mét stage?

We kiezen er bewust voor om geen klassikaal onderwijs te bieden maar een e-learning in combinatie met stage én praktijkdagen. Hierdoor kun je de opleiding voor uitvaartverzorger volgen op een moment dat het jou het best uitkomt. Naast je huidige (bij)baan bijvoorbeeld, in de avonduren of in het weekend, jij kiest! 

Juist voor het werken in de uitvaart is het ontzettend belangrijk om ook de praktijk in te duiken. Daarom geloven we niet in alleen e-learning of alleen klassikaal onderwijs. Het lopen van een stage en de praktijkdagen dragen enorm bij aan de kwaliteit van je opleiding maar beantwoord ook beter de vraag;

Hoe weet ik of het beroep uitvaartverzorger bij mij past?

Er zijn enkele eigenschappen die je in de praktijk kunnen helpen als je deze bezit. Zelfverzekerd, creatief, makkelijk contact maken, stabiel, mentaal sterk, zorgvuldig en communicatief vaardig. Herken je dit in jezelf? Dan is dat een mooie basis voor de opleiding voor uitvaartverzorger en het werken in de uitvaartzorg.  

“Het is een soort voorrecht om te mogen bijdragen aan een bijzonder afscheid”

Opleiding voor uitvaartverzorger in groepsverband tijdens de praktijkdagen.

Wat ga ik doen en leren in de opleiding?

De opleiding voor uitvaartverzorger bestaat uit twee onderdelen. De theorie en de praktijk. De theorie bieden we in een (door ons zelf ontwikkelde) e-learning. Deze bestaat uit een aantal toegankelijke modules met een MBO+ niveau. Qua studiebelasting moet je op 6 maanden rekenen, met uitloop tot maximaal 12 maanden, met ongeveer 4 uur zelfstudie per week.

Het praktische deel bestaat uit een stage bij een uitvaartonderneming en twee praktijkdagen. Je gaat echt meelopen in het werkveld en leert de kneepjes van het vak tijdens de praktijkdagen. 

Dit maakt onze opleiding tot uitvaartverzorger uniek en bijzonder. Eigenlijk net zoals wij vinden dat een uitvaart moet zijn;

“De eigen wijze staat voorop, niet de gewoonte” 


Nieuwsgierig of Puur Aandacht bij jou past?
We ontmoeten je graag tijdens de oriëntatiedag! 

Kom naar de oriëntatiedag

Theorie o.a.:

 Wetgeving & formaliteiten

 Geloof en rituelen

 Kaarten en advertenties

 Opbaren en laatste verzorging

 Financiën en verzekeringen 

 Organiseren, plannen en nazorg

Praktijk o.a.:

 Voorlopen.

 Leveranciers in de uitvaartbranche

 Verzorging en kleding

 Spreken en schrijven