Vraag & antwoord

Eén van de meest gestelde vragen die we krijgen van deelnemers en geïnteresseerden van de uitvaartopleiding is
“Wat is het niveau van de uitvaartopleiding?”: 

Je neemt jouw eigen levenservaring, kennis en talent mee én past dit toe als toekomstige uitvaartbegeleid(st)er.
Het niveau van de uitvaartopleiding is middelbaar beroepsonderwijs en deelnemers dienen dan ook minimaal MBO werk- en denkniveau te hebben. 

Hieronder lees je meer vragen en bijbehorende antwoorden.

Wanneer kan ik met de opleiding starten?

365 dagen per jaar! Dat is één van de voordelen van een e-learning. Je kunt leren op je eigen tempo, waar én wanneer je wil. De stagedagen plannen we het hele jaar door dus binnen de tijd dat je met de uitvaartopleiding bezig bent is er voldoende ruimte voor stages. 

Kan ik uitvaartondernemer worden met deze studie?

Jazeker! We verzorgen een complete studie tot uitvaartondernemer inclusief stagedagen. Je gaat dus met een uitvaartondernemer meelopen om het geleerde in de praktijk te brengen. Uiteindelijk heb je de juiste kennis en kunde om zelfstandig uitvaarten te begeleiden van a tot z.

Hoe lang krijg ik toegang tot de e-learning omgeving om de opleiding af te ronden?

Je krijgt ruim de tijd, 12 maanden, om de kennis van de e-learning tot je te nemen.

Is het beroep uitvaartbegeleider geschikt voor mij?

Wat studiebelasting betreft is de uitvaartopleiding voor iedereen geschikt die een MBO denk- en werkwijze heeft. Maar of het bij je past en of je het aan kan, dat verschilt heel sterk per persoon. Daarom hebben we allerlei informatie voor je en een demo van de opleiding. Daarnaast organiseren we informatieavonden om je mee te nemen in de wereld van de uitvaart. Maak hier gebruik van om antwoord te vinden op je vraag!

Wanneer hoor ik welke data ik stage kan lopen?

Je hoort een aantal dagen van tevoren wanneer je bij Een Bijzonder Afscheid stage kunt lopen. Je hebt dan alle tijd om zaken te regelen en het gaat altijd in overleg.

Wat is de tijdsduur en studiebelasting van de uitvaartopleiding?

Uitvaartopleiding Puur Aandacht duurt 6 maanden met een uitloop tot maximaal 12 maanden. De studiebelasting van de uitvaartopleiding is 4 uur per week. Ga je daadwerkelijk wekelijks ongeveer vier uur aan de slag, dan is het goed haalbaar de opleiding in 6 maanden af te ronden. 

Kan ik contact met je opnemen voor vragen bij mijn eerste uitvaarten?

Ja, dat mag! Na afronding van de opleiding Puur Aandacht kijk ik, Daniëlle, met je mee bij de eerste twee uitvaarten die je zelfstandig doet. Die bonus geeft je het vertrouwen om de volgende stap te zetten.

Welk studiemateriaal moet ik aanschaffen?

Je hoeft geen studiemateriaal aan te schaffen voor uitvaartopleiding Puur Aandacht. Deelnemers krijgen toegang tot het e-learningsplatform van aNewSpring. Hier word je gemotiveerd om middels quizzen, casussen, video’s en foto’s het beste uit jezelf te halen.

 

Eén keer per maand inspiratie & informatie in je mailbox?