Daniëlle Langkamp

De vrouw achter Uitvaartopleiding Puur Aandacht ben ik, Daniëlle Langkamp. Na een standaard uitvaart van een dierbare vriend dacht ik “Dit kan anders”. Wat was het spannend om 10 jaar geleden mijn eigen bedrijf te starten: Uitvaartonderneming Een Bijzonder Afscheid. Het was een gevoelsmatige beslissing. Ik wilde meer diepgang, écht iets voor anderen betekenen. Nu mag ik families de weg wijzen in de mogelijkheden rondom de uitvaart, want dit is tegenwoordig méér dan een muziekstuk en een plakje cake. In je eigen tuin een intieme afscheidsviering met veel kaarsen, een ontspannen high tea in je geliefde theehuis of de plechtigheid in je vertrouwde huiskamer met dierbaren die herinneringen delen. Vrijwel alles is mogelijk, alleen weten veel mensen dit niet.

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik getrouwd met Norbert en moeder van twee dochters, verliefd op reizen, sta met een heleboel plezier in de keuken en wandel het Pieterpad in etappes. Verder ben ik graag dichtbij mensen en houd ervan om me te verbinden. Mijn motto is: Dromen, Denken, Durven, Doen.


Naoussa Karssies

Mede-oprichtster & creatieveling

Mede-oprichtster en de creatieveling in mijn team is Naoussa Karssies. Goedlopende teksten schrijven? Leuk! Ideeën uitwerken? Komt voor elkaar. Stoeien met vormgeving? Graag! Blij van (content)marketing? Jazeker. Alles wat je bij Puur Aandacht ziet en leest komt van haar.


Liesbeth Veenvliet

Onderwijsdeskundige

Mag ik even je aandacht? Als onderwijsdeskundige heeft Liesbeth Veenvliet de e-learning van Puur Aandacht ingericht. Een omgeving die uitnodigt om uit je comfortzone te stappen. De specifieke vakkennis sluit aan op jouw voorkennis, talent en interesse. Een plezierige ervaring!


Jeannet Admiraal

Gastdocente

Als een kind(je) komt te overlijden, begeleidt Jeannet ouders bij het vormgeven van het afscheid. Ze biedt rust, ruimte en structuur in de onoverzichtelijke chaos vol verdriet. Haar ervaring en kennis deelt ze graag met jou in uitvaartopleiding Puur Aandacht. Ook stelt Jeannet je de vraag: “Hoe ga je om met jouw eigen emoties?”


Margreet Jansen

Gastdocente

Margreet is ceremonieel begeleider bij afscheid, maar ook dichter en schrijver. Zij neemt jullie op de praktijkdagen graag mee in haar zoektocht naar mooie woorden voor een afscheidsplechtigheid. Auteur van de prachtige bundel ‘Ik mis je in alle kleuren’ en van ‘De Gedichtentuin’, een bijzonder abonnement op afscheidspoëzie.


Majette de Lange

Stagebegeleidster

Majette werkt al jaren als freelance uitvaartbegeleider voor mij in Twente. In alle rust, stap voor stap, begeleidt ze nabestaanden gedurende deze emotionele en kwetsbare periode in hun leven. Met oog voor detail en in verbinding. Het bijzondere zit ‘em vaak in de kleine dingen.


Judith Grummel

Stagebegeleidster

Ik stel je graag voor aan stagebegeleidster Judith, die als uitvaartbegeleidster de mooiste rouwkaarten ontwerpt. Dat geen enkel afscheid, en geen enkele familie, hetzelfde is maakt het vak voor haar zó bijzonder. Woon je in Drenthe? Dan kun je bij Judith stage lopen op de dag van de uitvaart.


Freda Gaasbeek

Stagebegeleidster

Bij Freda kun je in Zwolle en omgeving een kijkje nemen achter de schermen. Een duurzame uitvaart vormgeven doet ze het liefst! Kaarten van gerecycled papier, een kist gemaakt van bomen uit de regio en een koffietafel met biologische producten is voor Freda niet nieuw.

Waar wij voor staan

Zoals de Griekse filosoof Heraclitus zegt: “Op de omtrek van een cirkel vallen begin en einde samen.” Dat is precies hetgeen waar onze missie en visie zich op richt.

Studenten nemen hun eigen levenservaring, kennis en talent mee én passen dit toe als toekomstige uitvaartbegeleider. Wij reiken het missende stuk vakkennis aan en helpen hen het beste uit zichzelf te halen. Hetgeen wat wij meegeven is dat de eigen wijze voorop staat, en niet de gewoonte.

Want hoe mooi is het als elk afscheid de passies van iemand weerspiegeld en laat zien wie hij of zij écht is? Met Puur Aandacht kom je achter uitvaartwensen en kun je een persoonlijk, liefdevol en uniek afscheid vormgeven. Hier kunnen nabestaanden met een warm gevoel op terugkijken en dit helpt hen in het rouwproces. Met andere woorden: het maakt de cirkel rond.